Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

mandag 21. september 2015

Asparges suppe



1 bunt asparges
2 hvitløks fedd
1 gul løk (rød løk kan også brukes)
2 dl kremfløte
2 eggeplommer
10 dl vann
2 Grønnsaks buljongterninger
Litt olivenolje og en liten bit med smør.

Slik gjør jeg:
Finhakk løk og hvitløk, vask aspargesen og kutt i biter, ta vare på toppene. Finkutt løk og hvit løk og fres det i olje/smør til det er mørt. Ha i asparges stilkene (oppkuttet) og rør rundt. Hell i vann og buljong, la koke i 20 min, Ta en stavmikser og mos suppe til en fin konsistens, legg i asparges toppene i suppen og gi det ett oppkok, visp sammen eggeplommene og fløten og tilsett dette i suppen, Suppen skal ikke koke etter dette, 
Smak til med salt og pepper, 

Denne suppen er utrolig god, enkel og sunn.

Er det rester igjen dagen etter, varmer du opp suppen, sper den med melk og tilsetter Maisennamel for en tykkere konsistens, tilsetter f.eks. fiskeboller og heller hele blandingen i en ildfast form og strør revet ost over og gratinerer den i ovnen på 200 gr i ca 10 - 15 minutter i ovn.