Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 23. september 2015

Tomat kremsuppe med basilikum



50 g smør
50 ml olivenolje
1 1/2 kopper hakket løk
750 g tomater
1/2 kopp hakkede basilikumblader
salt, pepper
3 kopper vann
1 kopp kremfløte
8 friske basilikumblader til pynt
1 terning grønnsaksbuljong
2 ss tomatpuré

Slik gjør jeg:
Tomater er skåldet med kokende vann, fjern skallet, skåret i biter. Smelt smør og olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løken og kok til de er møre. Tilsett tomater og hakket basilikum. Krydre med salt og pepper. Hell varmt vann med grønnsaksbuljong, 2 ss tomatpuré, reduser varmen til lav og la det koke i ytterligere 15 minutter.

Ha suppen i en blender (eller bruk en nedsenking stavmikser) å lag en jevn (helst i små porsjoner, varm suppe!). Tilbake til gryten og kok opp. Reduser varmen til lav og ha i  kremfløte mens du rører rundt i suppen.
Ta gryten vekk fra komfyren.  Pynt suppen  med basilikumblader etter å ha helt opp i tallerken.

Tomatsuppe med ris



1 løk
1 rød paprika
olivenolje
4 tomater
1/2 kopp ris
2 ss tomatpuré
salt og pepper
laurbærblad
persille, basilikum

Slik gjør jeg:
Skjær løk og paprika. Varm opp olivenolje i en stekepanne stek løken gjennomsiktig. Tilsett pepper og kok ytterligere 10 minutter. Hell risen og stek ris med grønnsaker noen få minutter.

Hell over tomatene varm vann for å skrelle av dem skinnet. Finhakk tomatene. Legg tomatene i pannen, tilsett tomatpuré. La det småkoke i 5-6 minutter.
Ha i vann, salt og smak til med pepper, tilsett laurbærblad. Koke i ca 20 minutter, til risen er klar.
Når suppen er ferdig ha i  fersk persille eller basilikum etter hva du selv liker.