Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

tirsdag 26. januar 2016

Varm eller kald suppe av stekte tomater



4 personer
1 kg plommetomater
3 ss oliven olje
4 fedd hvitløk
0,5 liter varm grønnsakbuljong
3 ss frisk hakket basilikum
1/2 ss balsamico (eller vin) eddik
salt og pepper etter smak

Slik gjør jeg
Tomater skåret i båter og lagt på ei form eller på en stekeplate, med stekefolie med hvitløksfedd. Dryss med olivenolje, dryss med salt og pepper. Stekes i ovnen ved 190 C i 1 time.
Skjær ristede hvitløksfedd og press innholdet i bollen med food prosessor, tilsett tomater til det samme. Legg basilikum og eddik, hell halvparten av kjøttkraft. Moses i food prosessor til konsistensen av potetmos, og hell i mer buljong til du får ønsket konsistens. Salt og pepper etter smak.
Serveres varm eller kald med fersk loff og hakket basilikum.