Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

lørdag 12. mars 2016

Potetsuppe



Denne er enkel å lage.

75 % poteter
10 % kålrot
15 % gul og rød løk
Grønnsakbuljong
Vann
Krydder etter ønske

Slik gjør jeg
Skrell potetene og kålroten. Deles i terninger og legges i vannet i gryten sammen med grønnsakterning. Kokes på middels varme. Del opp løken i små biter og bland dette i suppen mens den koker. Så blandes det krydder du ønsker. Jeg bruker ny kvernet sort pepper, litt paprikapulver, litt hvitløkskrydder og hvitløkspepper.
Serveres med rundstykke med smør eller godt brød med smør.

tirsdag 23. februar 2016

Bestemors familie burgere



6 personer

6 store poteter i terninger
2 røde paprika i terninger
2 grønne paprika i terninger
2 rød løk, tynne skiver
2 gul løk i tynne skiver
8 gulrøtter
1 purreløk i terninger
4 stilker vårløk i terninger
1 sellerirot
1 brokkoli
1 blomkål
2 ss hakket frisk gressløk
4 ss olivenolje
Olivenolje til steking
1 ss potetmel eller 1 egg
Krydder etter eget ønske

Slik gjør jeg
Varm stekepanne med olivenolje eller smør, ha i paprika, løk, purreløk, vårløk og strø litt pepper over. Stekes bare noen minutter til det har blitt møre.

Kok poteter, gulrøtter, brokkoli, blomkål og sellerirot i vann til de blir så myke at de kan knuses. Kan kokes i samme gryte oppdelt. Etter de er ferdigkokt settes til avkjøling.

Bruk en stor bolle. Mos sammen kokte gulrøtter, brokkoli, blomkål og sellerirot. Bland inn grønnsakene fra stekepannen og dryss over 2 ss hakket gressløk, ha i 1 ss potetmel eller 1 egg, krydder etter ønske, for eks pepper, salt osv blandes godt sammen.

Bruk spiseskje og form runde litt tykke flate kaker a la hamburgere. Varm opp stekepannen med olivenolje eller smør og stekes på begge sider til burgerne blir lys brune på begge sider. Kan fryses for senere bruk.