Min Rosa MatBlogg

Min Rosa MatBlogg

onsdag 30. september 2015

Vaniljedessert med rabarbrakompott og friske jordbær



150 gr rabarbra
1 ss smør, usaltet
1/2 ts vaniljepulver eller 1 stk vaniljestang
6 dl  kremfløte
1 dl sukrinmelis
3 eggeplommer
Ferske jordbær til pynt

Slik gjør jeg:
Forvarm ovnen på 150 grader
Kutt rabarbra i biter og ha i kjele med smeltet smør på over middels varme. Fres rabarbra under omrøring til den mykner og tilsett 0,5 dl sukrinmelis, og smak til om det blir for syrlig. 

Varm opp fløten i en kjele og tilsett vaniljepulver eller del fersk vaniljestang på langs i to, skrap ut frøene og ha i fløten. Kok opp under omrøring, tilsett sukrin og sett til siden. La det avkjøles helt. 

Pisk egg sammen i en stor bolle og ta evt. ut vaniljestang av fløten, hell sakte over avkjølte fløten over pisket egg mens du rører. Smak til om eggblandingen er søt nok. 

Fordel blandingen over i ildfaste dessertskåler og sett de på en større ildfast form. Hell varmt vann i ildfastform og bak i vannbadet i 60 minutter.
Server med syrlige rabarbrakompott og friske jordbær på toppen!

Tomat og mozzarella med tomatvinaigrette



Tomat og mozzarella salat:
4 stk tomater
1 stk mozzarella
5-6 stk Katamala olivener
Basilikum til pynt

Tomatvinaigrette:
4 stk tomater
4 ss hvitvinseddik
1 ss frisk basilikum
1/2 ss frisk timian
1 ss Dijon sennep
1/2 ts salt og pepper

Slik gjør jeg:
Kutt tomatene i små biter og ha i en blender sammen med hvitvinseddik, basilikum, timian, Dijon sennep, salt og pepper.
Dryss tomatvinaigrette over tomat og mozzarella salat.